Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Ανανέωση του 50% της Εκτελεστικής Γραμματείας, με το θεσμό της εναλλαγής. Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Γιάννης Τσιρώνης, νέος συντονιστής ο Ορέστης Κολοκούρης.

Ανανεωμένη σύνθεση έχουν από χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Εκτελεστική τους Γραμματεία και στην εκπροσώπησή τους. Τρία από τα έξι μέλη συμπλήρωσαν ήδη δύο χρόνια θητείας, που αποτελούν και το ανώτατο όριο συνεχόμενης παραμονής στις συγκεκριμένες θέσεις. Πρόκειται για τους Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννη Παρασκευόπουλο και Μιχάλη Πετράκο, που είχαν πρωτοεκλεγεί στη γραμματεία τον Ιούνιο του 2009 και επανεκλέχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

Τη θέση τους παίρνουν οι Ορέστης Κολοκούρης, Βέρα Κορωνάκη και Γιώργος Τσέκος, ενώ αναπληρωματικό μέλος θα είναι η Δήμητρα Λυμπεροπούλου. Από τα μέχρι τώρα τακτικά μέλη, συνεχίζουν οι Ελεάννα Ιωαννίδου, Τάσος Κρομμύδας και Γιάννης Τσιρώνης.

Εκπρόσωπος Τύπου, στη θέση του Γιάννη Παρασκευόπουλου που αποχωρεί με την εναλλαγή, εκλέχθηκε ο Γιάννης Τσιρώνης, χημικός, 53 ετών, μέχρι τώρα συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας. Στην άλλη θέση εκπροσώπου Τύπου παραμένει η Ελεάννα Ιωαννίδου.

Στη θέση του συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Γιάννη Τσιρώνη, αναδείχθηκε ο Ορέστης Κολοκούρης, περιβαλλοντολόγος-γεωγράφος, 30 ετών.

Στην πρώτη του δήλωση ως εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε: «Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, για την παρουσία του, που αποτελεί για μένα πρότυπο στην νέα μου θέση. Οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε τους εκπροσώπους των κομμάτων , να προσαρμόζουν την πραγματικότητα στις κομματικές τους επιδιώξεις. Στους Οικολόγους Πράσινους, αντίθετα, προσπαθούμε η στάση μας να προσαρμόζεται στην κοινωνική πραγματικότητα. Νιώθω λοιπόν πρώτα πολίτης και μετά εκπρόσωπος κόμματος. Στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, ο Τύπος δεν αρκεί να μεταφέρει τις απόψεις των θεσμικών εκπροσώπων στους πολίτες. Πρέπει κυρίως να μεταφέρει την αγωνία των πολιτών προς τα θεσμικά όργανα. Ελπίζω να έχω με όλους τους φορείς του Τύπου, άριστη συνεργασία»

«Η αλλαγή σκυτάλης είναι στο DNAτου Πράσινου κινήματος» τόνισε ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του. «Μας θυμίζει ότι είμαστε όλοι μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας και ότι οι «μονιμότητες» άλλων πολιτικών χώρων δεν ταιριάζουν σε μας. Στα δύο χρόνια που έμεινα στη γραμματεία και στους 15 μήνες που ήμουν εκπρόσωπος Τύπου, είδα να αλλάζουν τα πάντα γύρω μας και τις απαιτήσεις της κοινωνίας από εμάς να γίνονται πολύ μεγαλύτερες. Παραδίνοντας τη σκυτάλη στο Γιάννη Τσιρώνη, ένα από τα πιο έμπειρα και επικοινωνιακά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, θα ήθελα να του ευχηθώ κάθε επιτυχία, να ευχαριστήσω όλους για την καλή συνεργασία που είχα μαζί τους και να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να βοηθάω και από λιγότερο προβεβλημένες θέσεις. Ο πήχης έχει ανέβει πια για όλους μας και, για να πετύχουμε, χρειάζεται να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου