Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έναρξη της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων - Ι. Κοντούλη και Γ. Παρασκευόπουλος επικεφαλής των ψηφοδελτίων


Έτοιμοι για τις εκλογές είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι με την ολοκλήρωση του Εκλογικού τους Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Με συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από όλη την Ελλάδα και μέσα από ζωντανές διαδικασίες διαλόγου, υιοθετήθηκε το πλαίσιο της πολιτικής πλατφόρμας ενόψει των εκλογών και επιλέχθηκαν τα κεντρικά πρόσωπα της εκλογικής εκστρατείας.


Η Ιωάννα Κοντούλη εκλέχτηκε ως επικεφαλής της εκστρατείας με την προκήρυξη των εκλογών και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Στο σχέδιο Εκλογικής Διακήρυξης οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν πως η αποτελεσματική, βιώσιμη και δίκαιη έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από:
- Την Πράσινη Στροφή στην οικονομία με επενδύσεις σε τομείς βιωσιμότητας και υποστήριξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
- Αποφασιστικά μέτρα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και ρευστότητας της ευρωζώνης.
- Πολιτικές αλλαγές στους θεσμούς για πραγματική δημοκρατία, συμμετοχή, διαφάνεια και λογοδοσία.
- Ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα βασίζει την ευημερία κυρίως στην ποιότητα ζωής και όχι στην ατομική αγοραστική δύναμη.


Η Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε μετά την εκλογή της: «Σήμερα δώσαμε ένα ακόμα δείγμα γραφής στους πολίτες ότι είμαστε αυτό που λέμε. Τόσο με την εναλλαγή στην Ευρωβουλή όσο και με την διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής αποδεικνύουμε στην πράξη αυτό που είμαστε, ένα κόμμα συλλογικό με ανθρώπους δραστήριους που λειτουργούν συμπληρωματικά με φυσιογνωμία εντελώς στον αντίποδα του παρηκμασμένου πολιτικού κόσμου . Προετοιμαστήκαμε να δώσουμε τη μάχη μας στην κοινωνία, να διαλύσουμε τις νέες χίμαιρες που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν σαν λύσεις του οικονομικού αδιεξόδου στην κοινωνία. Αυτή τη στιγμή το στοίχημα είναι, χαμογελώντας με αξιοπρέπεια στο μέλλον, να στρέψουμε ως κοινωνία σε αξιοβίωτα μονοπάτια, να μιλήσουμε για το πώς παράγουμε και το πώς καταναλώνουμε, να σπάσουμε τα στερεότυπα. Μπορεί να είμαστε οικονομικά φτωχότεροι, αλλά θα ζήσουμε καλύτερα αλλάζοντας πολιτικές αλλάζοντας και εμείς».


Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος πρόσθεσε: «Ξεκινάμε τον εκλογικό μας αγώνα ως απλοί καθημερινοί πολίτες όπως όλοι όσοι πλήττονται από την κρίση, και όχι ως επαγγελματίες πολιτικοί. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε το πραγματικό δίλημμα για τη χώρα, δηλαδή, εάν η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία και θα μείνει στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ή αν θα συνεχίσει το δρόμο που την οδηγεί στη Λατινική Αμερική της δεκαετίας του '70».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου