Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλευρό των συνταξιούχων


Τα καίρια θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους αλλά και το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί από το διάλογο που διεξάγεται από τα αρμόδια υπουργεία και τους αφορά τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων και αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. (Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος).

Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. αποτελούνταν από τους Ν.Μουλίνο, Πρόεδρο, Π.Βογιατζή, Γενικό Γραμματέα και Π.Γκούμα, Ν.Καραγεωργόπουλο, Θ.Ποϊριάζη και Ε.Βρέττα, μέλη του Δ.Σ., ενώ τους Οικολόγους Πράσινους εκπροσώπησαν οι Γ.Τσέκος, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γ.Δημητρίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Ν.Σαραντάκης, επιστημονικός συνεργάτης των Θεματικών Ομάδων Υγείας & Εργασίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος, Πλ.Ελευθερίας 14, στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας υπογράμμισαν τον παραγκωνισμό που υφίστανται αναφορικά με την προβολή των θέσεών και των προβλημάτων τους απέναντι στην πολιτική εξουσία, στις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και στην ευρύτερη κοινωνία. Υπογράμμισαν χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που οι συνταξιούχοι υφίστανται δραματικές μειώσεις στις αποδοχές τους - που φθάνουν έως και το 50% - παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τους, θα έπρεπε να θεσπιστούν ειδικές ρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα για την κατηγορία τους αλλά και η διασφάλιση του δικαιώματος θεσμικής τους παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ως εκ τούτου, έχουν προγραμματίσει διαδοχικές παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών.


Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων σκιαγραφήθηκαν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς για την ριζική αλλαγή κατεύθυνσης της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με στόχο όχι μόνο μια αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους αλλά, γενικότερα, για συγκρότηση μιας οπτικής βιώσιμης ευημερίας για τις επόμενες γενεές. Τόνισαν ότι το κόμμα θα συμβάλλει, με όλες του τις δυνάμεις, στην προβολή και στην στήριξη των προβλημάτων των συνταξιούχων που αποτελούν τα πρώτα και «εύκολα» θύματα της ισοπεδωτικής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Τέλος, διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν να παγιωθεί ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους για την ανάδειξη των προβλημάτων τους και για την ανταλλαγή σκέψεων για δίκαιες και βιώσιμες λύσεις σε τομείς όπως το συνταξιοδοτικό, η περίθαλψη υγείας για τους ηλικιωμένους ή και η πρόνοια για τις πολλαπλές ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου