Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗN ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής αποδοκιμάζουμε τη διαδικασία μαζικής εγγραφής, στην ΠΚ Πατησίων/ Κυψέλης, οργανωμένης ομάδας 184 ατόμων, που αποτελείται από μέλη κυρίως της ΠΑΣΠ.

Θεωρούμε θετικό το ενδιαφέρον που έδειξαν για το χώρο μας, αλλά ανησυχούμε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι αν και οργανωμένη ομάδα δεν έχει καταθέσει, όπως θα ήταν πρέπον και αναμενόμενο, ως σήμερα το πολιτικό σκεπτικό της αποχώρησής τους από το ΠΑΣΟΚ και της ένταξής της χώρο μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΣΠ  στην διακήρυξη της στηρίζει τις αρχές του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι προχώρησαν όλοι μαζικά, εντός ολίγων ημερών, σε μια και ΜΟΝΟΝ συγκεκριμένη Πολιτική Κίνηση, η οποία μέχρι σήμερα, έχει έξι μονάχα μέλη.Τα υποψήφια νέα  184 μέλη δεν είναι απαραίτητα κάτοικοι, εργαζόμενοι ή δημότες της περιοχής της ΠΚ, όπου έκαναν αίτηση εγγραφής.

Ακόμη πιο προβληματικό θεωρούμε το ρόλο συγκεκριμένων μελών των ΟΠ με κύριο τον Ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελο, τον συντονιστή της ΕΓ Μ. Τρεμόπουλο και την συντονίστρια της ΠΚ Πατησίων Μελίνας Λαζαρίδου για τον τρόπο που προχώρησαν την διαδικασία ένταξης των νέων μελών, παρακάμπτοντας τα όργανα, έχοντας έτσι ουσιαστικές πολιτικές και διαδικαστικές ευθύνες.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αττικής τονίζουμε ότι:
1. Κανένας στους ΟΠ δεν εξουσιοδότησε κανέναν να έχει τέτοιου είδους επαφές με ομάδα δυσαρεστημένων ΠΑΣΠιτών σε επίπεδο "ηγεσίας".
2. Κανένα ενιαίο κόμμα δε θα δεχόταν ομαδική εισροή από άλλον πολιτικό φορέα ή συγκροτημένη ομάδα - σε ποσοστό μάλιστα 40%.

Θέλουμε έναν φορέα της πολιτικής οικολογίας ανοικτό στην κοινωνία και στους ενεργούς πολίτες, όχι στους οργανωμένους μηχανισμούς και στις αδιαφανείς συνεργασίες.

Καλούμε τα μέλη της Αττικής σε ένα μαζικό συνέδριο επανεκκίνησης στην Αθήνα - για να μπορεί να είναι μαζικό - και όχι σε απομακρυσμένες περιοχές για να επιβιώσουν οι μηχανισμοί των επαγγελματιών της Πολιτικής Οικολογίας.

Κυριακή, 14 Απριλίου 2012  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου