Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επίσκεψη στον τραυματία Γιάννη Καύκα από την Αττική Οικολογική Απάντηση και τους Οικολόγους Πράσινους

Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καύκα, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαΐου, επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Αττικής Οικολογικής Απάντησης και των Οικολόγων Πράσινων. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Κώστα Διάκο, Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής (Αττική Οικολογική Απάντηση), Γιώργο Δημητρίου, της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Κορυδαλλού-Νίκαιας- Ρέντη, Ορέστη Κολοκούρη, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και Διονύση Γιακουμέλο από τη Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων
Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την εξέλιξη της υγείας του τραυματία από τον Διευθυντή της Μ.Ε.Θ. κ. Γ.Κάτσαρη και από μέλη της οικογένειας του νεαρού διαδηλωτή.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Κώστας Διάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επίσκεψή μας στη Μ.Ε.Θ. συνοδεύεται με ενθαρρυντικά μηνύματα από τους θεράποντες ιατρούς για την εξέλιξη της υγείας του Γιάννη Καύκα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τους γονείς του Γιάννη τους οποίους είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε, όσο και τον Διευθυντή της Μ.Ε.Θ. κ.Κάτσαρη που μας ενημέρωσε για την πορεία της υγείας του τραυματία και απάντησε σε ερωτήσεις μας ως προς τα πιθανά αίτια πρόκλησης της βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.
Εκτιμούμε ότι ο - δυνητικά θανατηφόρος- τραυματισμός του νεαρού διαδηλωτή, ιδιαίτερα μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις της ΕΙΝΑΠ από τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί ένδειξη σοβαρών φαινομένων κατάχρησης εξουσίας από όργανα της ελληνικής αστυνομίας. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την επίσπευση της ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών τραυματισμού του Γ.Καύκα, τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και τον συνολικό εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας τα οποία οφείλουν να βρίσκονται στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.
Εμείς ως Αττική Οικολογική Απάντηση ανησυχώντας για τη γενικότερη κατάσταση στην Αθήνα ζητήσαμε από τον κ. Σγουρό έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για το θέμα αυτό. Ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας θα ικανοποιηθεί».

Αττική Οικολογική Απάντηση 
Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Κορυδαλλού-Νίκαιας-Ρέντη
Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου