Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συζητούν με την ΑΔΕΔΥ για την «επανεκκίνηση» της δημόσιας διοίκησης




Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πρασίνων αποτελούμενη από την Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, τον Γιώργο Δημητρίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, τον Νίκο Σαραντάκη, επιστημονικό συνεργάτη της Θεματικής Ομάδας Εργασίας-Κοινωνικής Οικονομίας και την Κρινιώ Τριαντοπούλου, στέλεχος διοικητικής υποστήριξης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ αποτελούμενη από τον Κώστα Τσικρικά, Πρόεδρο, Αντώνη Αντωνάκο και Δριβαλά Οδυσσέα, Αντιπροέδρους της Εκτελεστικής Επιτροπής και Τάνια Καραγιάννη, Γραμματέα Επικοινωνίας της ΑΔΕΔΥ.


Στην ανωτέρω συνάντηση εκφράστηκε εκ μέρους και των δύο αντιπροσωπειών η ανάγκη ανάληψης εκ μέρους της δημόσιας διοίκησης ενός ρόλου στρατηγικού για την προάσπιση των συλλογικών αγαθών που πλήττονται σήμερα και θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της χώρας. Διαπιστώθηκε η ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και την αντίστοιχη αξιολόγηση. Στόχος να αντιμετωπισθούν τα χρόνια προβλήματα της αδιαφάνειας, της γραφειοκρατίας και της σκόπιμα συγκεχυμένης νομοθεσίας, που από την μια ταλαιπωρεί τους πολίτες και από την άλλη συχνά δημιουργεί περιβάλλον αθέμιτων συναλλαγών.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν νοσταλγούμε τον συχνά αντιπαραγωγικό και κοινωνικά ανεπαρκή τρόπο που λειτούργησε το ελληνικό κράτος τις τελευταίες δεκαετίες. Ταυτόχρονα όμως είμαστε αντίθετοι στην στοχοποίηση και δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων (ούτως ή άλλως αισθητά λιγότερων από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ) και στην εκ του πονηρού μετάθεση σε αυτούς των τεραστίων ευθυνών των κομμάτων εξουσίας. Χαρακτηριστικά η Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε: «Η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί σήμερα να θεωρείται βαρίδι της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή είναι τελικά μία επικίνδυνη αντίληψη και πρακτική που βυθίζει όλο και περισσότερο τη χώρα στην ύφεση και την κοινωνική εξαθλίωση. Το ζητούμενο σήμερα είναι ένας σύγχρονος, ριζικά διαφορετικός, ανταποδοτικός στον πολίτη, δημόσιος τομέας, που θα μεταμορφωθεί σε κινητήρια δύναμη για την αναχαίτιση της πολύπλευρης κρίσης.»


Οι Οικολόγοι-Πράσινοι προτίθενται να συνεχίσουν τις επαφές με την ΑΔΕΔΥ και με άλλους φορείς, αλλά και να αναλάβουν ευρύτερες πρωτοβουλίες, με σκοπό τη στροφή του δημοσίου διαλόγου σε δημιουργικές λύσεις, αντί για τη συνεχιζόμενη, άγονη στοχοποίηση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου