Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι συζητούν με το Σωματείο Εργαζομένων της Αττικό Μετρό Α.Ε. (ΣΕΑΜ)


Την Δευτέρα 5 Μαρτίου, αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πράσινων αποτελούμενη από τους κ.κ. Γ. Τσέκο και Γ.Δημητρίου, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, Ι. Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Κ. Γεωργιάδη, δημοσιογράφο στο Γραφείο Τύπου, Ν.Τσιρώνη υπεύθυνη για θέματα μετρό και το μέλος μας Κ.Καλογράνη, δημοσιογράφο, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Αττικό Μετρό Α.Ε. (ΣΕΑΜ), τους κ.κ. Θ.Μπαντή, Πρόεδρο ΣΕΑΜ και Θ.Κανελλόπουλο, Γ. Γραμματέα ΣΕΑΜ.

Στην συνάντηση αυτή έγινε ενημέρωση από το ΣΕΑΜ για το έργο της Αττικό Μετρό (ΑΜ) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων για την ολοκλήρωση των υπό κατασκευή έργων και για την έναρξη νέων επεκτάσεων του δικτύου μετρό, αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας και αποστέρηση της εταιρείας από την περιουσία της χωρίς αντάλλαγμα με επιπτώσεις στη χρηματοδότηση των έργων της, υψηλές περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων (κατά μέσο όρο 35%) οι οποίες σε συνδυασμό με την ανασφάλεια για το μέλλον της εταιρείας οδηγούν στην αποστελέχωσή της, καθώς και εξαιρέσεις από την προστασία της μητρότητας για τις εργαζόμενες στην ΑΜ.

Επισημάνθηκαν οι ιδιαιτερότητες της ΑΜ -οι υπάλληλοι της οποίας κατέχουν κατά 81% τίτλο ανώτατης εκπαίδευσης και κατά 34% μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό, έχουν την τεχνογνωσία αυτού του πολύπλοκου έργου και την ικανότητα εκπόνησης μελετών και στιβαρής επίβλεψής του- και η απαξίωσή της παρά τη αναγνώριση του έργου της, από τους πολίτες αλλά και διεθνώς, για την ποιότητά του.

Τέλος, συζητήθηκαν τα περιβαλλοντικά οφέλη των έργων σταθερής τροχιάς, έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα νέων έργων της ΑΜ (γραμμή 4 του μετρό, επέκταση δικτύων Τραμ και ΗΣΑΠ, επέκταση μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά) και ζητήθηκε η παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο με στόχο την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι ζήτησαν πληροφορίες για το κόστος των έργων μετρό, και επεσήμαναν την ανάγκη συνεργασίας της ΑΜ με τους δήμους για τα έργα αποκατάστασης του επιπέδου της οδού, με στόχο την καλύτερη ένταξη και λειτουργία του μετρό στο αστικό ιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου