Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις πυρκαγιές σήμερα στην Αττική

Η σημερινη πυρκαγια στην Κερατεα επιβεβαιωνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο τις συγκεκριμένες προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για "πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς" σήμερα στην Αττική.
Επιβεβαιώνει επίσης τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι δήμαρχοι Πεντέλης και Ραφήνας στην επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, που επισκέφθηκε την Τετάρτη την περιοχή και που είχαν να κάνουν με την έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου επικοινωνίας με τα αντίστοιχα Δασαρχεία, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και την έλλειψη οικονομικών πόρων για στοιχειώδεις δράσεις πυρασφάλειας (αποψιλώσεις, επιδιορθώσεις δασικών δρόμων, κλπ)
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε από το Υπ. Εσωτερικών, το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερώσουν τους πολίτες για τα  μέτρα πρόληψης που έλαβαν σε συνέχεια της προειδοποίησης της ΓΓΠΠ. Οι δικαιολογίες για το "στρατηγό άνεμο" έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί υπέρ του δέοντος και δεν μας πείθουν πλέον.
Υπάρχουν ευθύνες για αυτό το νέο οικολογικό έγκλημα στην Αττική. Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να αναβαθμίσει την Πυρασφάλεια σε επίπεδο περιβαλλοντικό, ανθρωπιστικό, οικονομικό  ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης δεν χωρούν , δεν αντέχονται άλλες απώλειες.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους στις υπηρεσίες πυρασφάλειας (δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, εθελοντικές οργανώσεις) σε συντονισμό και λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να προστατευθεί η ζωή των Πολιτών και το Οικοσύστημα
Η Ιωάννα Κοντούλη, αναφερόμενη στη σημερινή καταστροφή δήλωσε:
«Για τη σημερινή πυρκαγιά δε φταίει η ακυβερνησια αλλα η κυβερνητική απρονοησια και πρεπει να προσωποποιηθουν και να καταλογιστουν οι ποινικες ευθυνες των πολιτικων αποφασεων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι  θα ειναι πάντα εκει που υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και περιβάλλον που καταστρέφεται». 
Μέλη των Οικολόγων Πράσινων μαζί με την επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη, επισκέπτονται τις περιοχές που υφίστανται την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου