Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

"ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΙΚΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ" - Ενημερωτική Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων

  

Στο σημερινό γκρίζο τοπίο της κρίσης που έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς, η ελληνική γεωργία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, ενόψει και της προωθούμενης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Οι αγρότες σε ολοένα και πιο ανταγωνιστικές συνθήκες και χωρίς καμιά ουσιαστική συνδρομή από την πολιτεία μπορούν να μετατρέψουν τα μειονεκτήματα και τα προβλήματα διάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας σε πλεονεκτήματα, με στροφή στη μικρής κλίμακας παραγωγή βιολογικών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η προώθηση της άμεσης επαφής των παραγωγών και των καταναλωτών, με μέσα όπως οι λαϊκές (βιολογικές) αγορές παραγωγών και τα τοπικά δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών μπορούν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες, με πολύ μεγάλο όφελος τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές, ενισχύοντας τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη.

Με σκοπό την ενημέρωση των καλλιεργητών και των καταναλωτών η Θεματική Ομάδα Γεωργίας και Τροφίμων των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Βιολογικά προϊόντα, μικρή κλίμακα, οικολογικά δίκτυα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης BIOLOGICA, την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα B΄ του Συνεδριακού Κέντρου "Νικόλαος Γερμανός" της HELEXPO.

Κύριοι ομιλητές θα είναι:
Μιχάλης Αναστασιάδης, Γεωπόνος, μέλος της Θεματικής Ομάδας για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα των Οικολόγων Πράσινων: «Θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη Γεωργία - Κτηνοτροφία»
Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεν. Μακεδονίας: «Δίκτυα Παραγωγών-Καταναλωτών»
Γιώργος Δαουτόπουλος, Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας Α.Π.Θ.: «Δημοτικοί-Συμμετοχικοί Λαχανόκηποι και Τοπικά Δίκτυα»
Βασίλης Μαυρίδης, Βιοκαλλιεργητής, γραμματέας Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορ. Ελλάδος: «Λαϊκές Αγορών Βιολογικών Προϊόντων: μια Διέξοδος για τους Βιοκαλλιεργητές»
Γιάννης Παναγιωτίδης, Βιοκαλλιεργητής, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά: «Οικολογική Κτηνοτροφία στην Πράξη»

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου