Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Για την Ημέρα της Γυναίκας...

Με την παρουσία μελών και εκπροσώπων τους σε πολυάριθμες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά, για ακόμη μια χρονιά, στον εορτασμό της σημερινής παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
- Η Χριστίνα Κούρκουλα, μέλος της Θεματικής Ομάδας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων, χαιρέτισε σε ημερίδα της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής με θέμα «Γυναίκα και ΜΜΕ». Το κείμενο έχει αναρτηθεί στο www.ecogreens.gr
- Η Ιωάννα Κοντούλη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Γυναίκες του Κόσμου», που οργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και την Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας Α.Ε.
- Η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, θα συμμετέχει σε εκδήλωση συλλόγου γυναικών σε αποκλεισμένο χωριό της Εύβοιας, όπου έχει αποκλειστεί και η ίδια.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν επίσης στη δράση «τρία λεπτά χωρίς τις γυναίκες» που οργανώνεται από τη «Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών» και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.00 στην Πλατεία Συντάγματος.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου σημειώνει:
«Στις σημερινές συνθήκες της πολύπλευρης κρίσης, η γυναίκα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός, εξακολουθώντας να πολεμάει για τα αυτονόητα. Η εξάλειψη της έμφυλης βίας, ο αγώνας για εργασιακή ισότητα, η εξαφάνιση των σεξιστικών προτύπων που συχνά αναπαράγουν τα σύγχρονα Μ.Μ.Ε, η θρησκευτική ελευθερία των γυναικών, καθώς και η προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστριών αποτελούν διαχρονικά αιτήματα του πράσινου κινήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, συμμετέχουμε ενεργά στις εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώνοντας τη φωνή μας με όσους διεκδικούν ουσιαστική ισότητα των φύλων και κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου